Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар културе, спорта и медија проф. Бранислав Мићуновић учествује на регионалној министарској конференцији у Скопљу

Објављено: 26.02.2009. 22:04 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар културе, спорта и медија проф. Бранислав Мићуновић учествоваће сјутра на Министарској конференцији Култура и аудиовизуелне комуникације-окосница мира и европске будућности земаља Југоисточне Европе``, која ће бити одржана у Скопљу.
Организатори конференције су Министарство културе Републике Македоније у сарадњи са УНЕСЦО канцеларијом у Венецији и Факултетом аудиовизуелних умјетности, Париз- Скопље-Њу Јорк.
Тема конференције ставља акценат на културно повезивање земаља Региона и жели се показати да се, стварањем јединственог културног простора, доприноси миру и креирању заједничког пута ка европској будућности земаља Југоисточне Европе. На конференцији ће се разговарати и о аудиовизуелним медијима у служби мира и сталног економског напретка, њиховој улози у промовисању остваривања људских права и слободног приступа информацијама, као и о њиховом подстицају на непристрасно новинарско истраживање.
На конференцији ће учествовати и Елизабета Канческа Милевска, министарка културе Републике Македоније, Енгелберт Руосс, Директор УНЕСЦО канцеларије у Венецији (БРЕСЦЕ), Владимир Суцха, Директор за културу, мултилилингвизам и комуникације у Европској комисији за образовање и културу, Небојша Брадић, министар културе Републике Србије, Мајда Ширца, министар културе Републике Словеније, Божо Бишкупић, министар културе Републике Хрватске, Средоје Новић, министар цивилних послова Федерације Босне и Херцеговине, Валтон Беqири, министар културе Косова, Тхеодор Палеологу, министар културе Румуније, Стефан Ламбов Данаилов, министар културе Републике Бугарске, Ертугрул Гунаy, министар културе Турске, Yлли Панго, Ммнистар културе Републике Албаније, Антонис Самарас, министар културе Републике Грчке и Јордан Плевнеш, ректор Универзитета аудиовизуелних умјетности Париз - Скопље - Њу Јорк.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?