Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Формирање Националног тима за дјеловање у случају нуклерано/радиолошког, биолошког и хемијског хазарда

Објављено: 12.03.2009. 21:18 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Сектор за ванредне ситуације и цивилну безбједност, као надлежна организациона јединица МУП-а за управљање у ванредним ситуацијама (управљање ризицима, заштитом и спашавањем, као и санацијом посљедица у ванредним ситуацијама), у циљу јединственог извршавања послова откривања и спрјечавања несрећа изазваних опасним материјама и нуклеарно/радиолошким, биолошким и хемијским контаминацијама (Н/РБХ), у складу са Националном стратегијом за ванредне ситуације, формираће у петак 13. марта Национални тим за дјеловање у случају нуклерано/радиолошког, биолошког и хемијског хазарда.
Формирање Националног тима одржаће се на платоу испред зграде Сектора за ванредне ситуације и цивилну безбједност (ул. Гавра Вуковића бб.), са почетком у 14,00 сати. У састав Националног тима ући ће представници референтних институција у Црној Гори, и то: Министарства унутрашњих послова и јавне управе Сектор за ванредне ситуације и цивилну безбједност, ЈУ Центар за екотоксиколошка испитивања, Агенције за заштиту животне средине и Клиничког центра Црне Горе.
Свечаности ће присуствовати министар унутрашњих послова и јавне управе Јусуф Каламперовић, помоћник директора Управе полиције Славко Стојановић, директор ЈУ Центар за екотоксиколошка испитивања Ана Мишуровић, директор Агенције за заштиту животне средине Далиборка Пејовић и директор Клиничког центра Црне Горе др Оливера Миљановић, као и чланови Националног тима. Помоћник директора Управе полиције Славко Стојановић уручиће Сектору том приликом вриједну донацију (три теренска возила, марке: Пинзгауер).

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?