Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Уручивање награде за најбољи прилог објављен у медијима у 2008. години на тему Социјална интеграција Рома у Црној Гори

Објављено: 07.04.2009. 19:41 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Поводом 8. априла - Свјетског дана Рома, Министарство културе, спорта и медија уручиће награде за најбољи прилог објављен у медијима у 2008. години, на тему Социјална интеграција Рома у Црној Гори. Овогодишњи добитник је новинарка Славица Караџић, а награду у износу од 1000 еура уручиће министар културе, спорта и медија Бранислав Мићуновић, на церемонији која ће бити одржана у сриједу 8. априла у Перјаничком дому на Крушевцу, у 12,30 сати.

Свечаности ће, између осталих, присуствовати и национални координатор за имплементацију Акционог плана Декада укључења Рома 2005-2015 Ремзија Адемовић, представник Коалиције НВО Ромски круг Весељ Беганај, предсједник Националног савјета Рома и Египћана Исен Гаши и други.

Поводом Свјетског дана Рома, министар културе, спорта и медија Бранислав Мићуновић и директор Демократског ромског центра из Подгорице Иван Тоскић потписали су Уговор о суфинансирању радијског програма на ромском језику у 2009. години. Уговором је предвиђено да корисник средстава самостално произведе 36 емисија на ромском језику у трајању од по 30 минута и да их, без накнаде, уступи локалним и комерцијалним радио-дифузним сервисима у Црној Гори, за емитовање у оквиру њихових програма.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?