Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министарска конференција Развијање регионалне истраживачке стратегије за Западни Балкан у Сарајеву

Објављено: 23.04.2009. 01:08 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар просвјете и науке, проф. др Сретен Шкулетић учествоваће на министарској конференцији Развијање регионалне истраживачке стратегије за Западни Балкан, која се одржава 23. и 24. априла 2009. године у Сарајеву.

Циљ те конференције, која ће окупити све миниситре задужене за науку и истраживање у земљама Западног Балкана, представнике Европске Комисије, министре из земаља чланица Европске Уније, али и представнике међународних организација (ОЕЦД, УНЕСЦО, Свјетска банка и др.), је да се још једном нагласи да је изградња друштва заснованог на знању изазов са којим се сусрећу многе земље, укључујући и земље Западног Балкана и да је због тога најважнији циљ подизање свијести код људи о што ефикаснијем коришћењу њихових компетенција.

Такође, нарочито је важно истаћи неопходну синергију између три стуба знања, а то су образовање, истраживање и иновације, уз истовремени појединачни развој сваког од та три стуба.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?