Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Међународна радионица за обуку о "Одрживом развоју туризма у подручјима под заштитом УНЕСЦО-а у Југоисточној Европи"

Објављено: 30.04.2009. 18:57 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Међународна радионица за обуку о "Одрживом развоју туризма у подручјима под заштитом УНЕСЦО-а у Југоисточној Европи" биће одржана у периоду од од 4.-9. маја 2009. у Подгорици и Жабљаку.

Пресс конференција поводом отварања међународне радионице биће одржана у понедељак, 4. маја, у хотелу Подгорица са почетком у 9.00 сати.

На пресс конференцији ће говорити: Жељка Радак Кукавичић, секретар Министарства туризма и заштите животне средине; Марија Ражнатовић, Црногорска национална комисија за УНЕСЦО, Томо Пајовић, директор Националног парка Дурмитор,Пхилиппе Пyпаерт, УНЕСЦО-БРЕСЦЕ,
Арт Педерсен, УНЕСЦО-WХЦ, Херал Егерер, УНЕП Виенна, Нино Мартино, Национални парк Доломити Беллунеси (НПДБ) и Љубица Милојевић, УНWТО.

Међународну радионицу за обуку о Одрживом развоју туризма у подручјима под заштитом УНЕСЦО-а у Југоисточној Европи организују: УНЕСЦО-ов Регионални Биро за науку и културу у Европи (УНЕСЦО-БРЕСЦЕ), Центар за свјетску баштину (WХЦ), УНЕП-ова Регионална канцеларија за Европу (УНЕП-РОЕ), Национални парк Доломити Беллунеси (НПДБ) у сарадњи са Министарством туризма и заштите животне средине Црне Горе, Црногорском националном комисијом за УНЕСЦО, ЈП Национални паркови ЦГ, Канцеларијом УНДП-а у Црној Гори и Централноевропском иницијативом.


Структура радионице

Радионица ће бити подијељена у два дијела:

1. Подгорица 04. мај

Овај дио ће бити посвећен поздравним обраћањима представника националних власти и кључним предавањима стручњака и представника организација укључених у организацију током ког ће учесници бити упућени у методе и инструменте одрживог туризма и очувања биодиверзитета.

2. Жабљак (НПДурмитор )- 04.-09. мај

Одржаће се на локацији НП Дурмитор / подручја свјетске баштине у Жабљаку и трајаће 3 дана и састојаће се од:

Низа презентација о приступима и инструментима за одрживи туризам (СWОТ анализа, развој туристичке понуде, стратешко планирање за одрживи туризам, итд.), на основу примјера добрих пракси које обезбјеђују УНЕСЦО WХЦ, УНЕП, Национални парк Доломити беллунеси и остали;

Обилазака терена и практичних вјежби у радним групама, радећи посебно на НП Дурмитор / подручју свјетске баштине као конкретном случају;

Разрада предлога за план менаџмента у туризму за конкретан примјер НП Дурмитор / подручја свјетске баштине;

Дискусија и усвајања могућих наредних активности у Црној Гори и земљама Југоисточне Европе.


ПР СЛУЖБА МИНИСТАРСТВА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?