Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Завршна панел дискусија о евроатлантским интеграцијама биће одржана 15. маја на Цетињу

Објављено: 14.05.2009. 19:38 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министарство иностраних послова Црне Горе, у сарадњи са Министарством иностраних послова Републике Словачке, Координационим тимом за имплементацију Комуникационе стратегије о евроатлантским интеграцијама Црне Горе и Словачком Атлантском комисијом, реализовало је низ трибина о евроатлантским интеграцијама у неколико црногорских градова (спеакинг тоур). Ријеч је о пројекту који има за циљ промоцију значаја евроатлантских интеграција за Црну Гору, као и пружање прилике грађанима да добију релевантне информације о тој теми.

Имајући у виду да је Словачка већ пет година чланица НАТО, пројекат пружа могућност да представници Словачке пренесу искуства о неопходним реформама на путу ка евроатлантским интеграцијама и процедурама кроз које је Словачка морала проћи како би постала пуноправна чланица НАТО.

На панел дискусијама, излагачи су бројни експерти из ове области међу којима су представници земаља чланица НАТО, поједини амбасадори акредитовани у Црној Гори, као и представници владиних ресора из Словачке и Црне Горе.

Пројекат је намијењен свим грађанима, ученицима, студентима и људима различитих професија и политичких опредјелјенја како би кроз интерактивну дискусију стекли знања о суштини евроатлантских интеграција.

Панел дискусије одржане су у неколико црногорских градова, у периоду од 11. до 15. маја 2009. Подсјетимо, у оквиру пројекта већ су реализоване панел дискусије у Подгорици, Будви, Херцег Новом, Даниловграду, Никшићу, Колашину, Плаву и Андријевици.
Посљедња у низу панел дискусија биће одржана на Цетињу у петак, 15. маја 2009. године, са почетком у 15.00 сати, на Академији ликовних умјетности.
На почетку панела, биће одржана пресс конференција, поводом завршетка пројекта Црна Гора на путу ка евроатлантској породици.
Овом приликом, позивамо грађане и представнике медија на панел дискусију, на којој ће говорити представници црногорског и словачког Министарства иностраних послова, Амбасаде Хрватске у Црној Гори, као и Координационог тима Владе Црне Горе.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?