Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Конференција за новинаре поводом почетка реализације програма обуке за локалну самоуправу

Објављено: 15.05.2009. 18:36 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Управа за кадрове, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и јавне управе и Заједницом општина, организује 18. маја 2009. године конференцију за новинаре поводом почетка реализације програма обуке за локалну самоуправу.
На конференцији ће говорити помоћник министра за локалну самоуправу у Министарству унутрашњих послова и јавне управе Драган Пејановић, директорица Управа за кадрове Светлана Вуковић и помоћник секретара Заједнице општина Љубинка Радуловић.
Доношењем Националне Тренинг Стратегије у Црној Гори, локална самоуправа добила је први стратешки документ којим се утврђује систем, врсте и приоритети обуке. Управа за кадрове као орган који има искуства у обуци државних службеника и намјештеника, пружиће подршку Заједници општина и јединицама локалне самоуправе у изради и реализацији програма и планова обуке, која обухвата прикупљање, обраду података и вођење евиденције о спроведеним обукама, што је предвиђено Националном Тренинг Стратегијом као једна од обавеза Управе за кадрове.
С обзиром да Управа за кадрове реализује обуку по Програму стручног усавршавања државних службеника и намјештеника за 2009. годину, те да су поједини модули одговарајући и за локалну самоуправу, први семинар одржаће се 18. маја 2009. године под називом Израда пројеката у управи.
Конференција за новинаре ће бити одржана у просторијама Управе за кадрове у 12 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?