Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Састанак унапријеђеног сталног дијалога између Црне Горе и Европске комисије

Објављено: 25.05.2009. 19:08 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У Подгорици ће у уторак, 26. маја, бити одржан други састанак Привременог пододбора за праћење примјене Привременог споразума о трговини и сродним питањима у области економских и финансијских питања и статистике, као и састанак унапријеђеног сталног дијалога између Црне Горе и Европске комисије, на којем ће представници црногорских институција презентирати напредак остварен у тим областима.

Састанак ће се одржати у сали Секретаријата за европске интеграције, ул. Станка Драгојевића 2, сала на ИИИ спрату, у 09.00 сати. Уводна излагања предсједавајућих су отворена за представнике средстава јавног информисања, а након састанка биће објављено саопштење за јавност.

Састанак ће водити потпредсједник Владе за европске интеграције проф. др Гордана Ђуровић, помоћник министра финансија Милорад Катнић, а испред Европске комисије нови [еф јединице за Албанију и Црну Гору у Директорату за проширење Марта-Гарсија Хидалго.
Овај Привремени пододбор је један од пет заједничких пододбора које су основале Европска комисија и Црна Гора, са циљем редовног праћења и анализе спровођења Привременог споразума о трговини и сродним питањима.
Представници црногорских институција презентираће колегама из Европске комисије ажуриране и детаљне информације о постигнутом напретку у свим секторским политикама које су предмет разговора, с акцентом на кључне активности у периоду од претходног састанка.

У области економије разговараће се о оствареној макроекономској стабилности и напретку Црне Горе, с посебним освртом на привредни раст, тржиште рада и биланс плаћања.
У дијелу састанка посвећеном финансијској политици, разговараће се о буџетској политици и развоју, фискалном оквиру и управљању јавним дугом, а предмет разговора биће и банкарски и небанкарски сектор. Разматраће се и кретање капитала и пословно окружење.
У области статиситике разматраће се развој националног статистичког система у Црној Гори, национални рачуни, те припрема за попис становништва и пољопривредни попис.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?