Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Састанак Привременог одбора за праћење Привременог споразума о трговини и сродним питањима и седми састанак Пленарног унапријеђеног сталног дијалога Црне Горе и Европске комисије

Објављено: 26.05.2009. 19:53 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У сриједу, 27. маја 2009. године, одржаће се други састанак Привременог одбора за праћење Привременог споразума о трговини и сродним питањима, који је ступио на снагу 1. јануара 2008, и седми састанак Пленарног унапријеђеног сталног дијалога Црне Горе и Европске комисије.

Састанак Привременог одбора одржава се једном годишње, наизмјенично у Подгорици и Бриселу, и предсједавају му, наизмјенично, представници Црне Горе и Европске комисије. Ове године састанак Привременог одбора одржава се у Црној Гори и предсједаваће му потпредсједник Владе за европске интеграције проф. др Гордана Ђуровић.

На састанку Привременог одбора разговараће се о годишњем напретку у примјени Споразума. Копредсједавајући пододбора са црногорске стране представиће напредак у областима Привременог споразума о трговини и сродним питањима, односно у трговини, царинама, индустрији и порезима, унутрашњем тржишту и конкуренцији, пољопривреди и рибарству, те транспорту, енергетици, животној средини и регионалном развоју, економским и финансијским питањима и статистици.

На састанку Пленарног унапријеђеног сталног дијалога разматраће се билатерални односи између Европске уније и Црне Горе, те дешавања на политичкој сцени и кључни критеријуми из Европског партнерства. Предмет разговора биће и парламентарни избори од 29. марта 2009. године, спровођење Устава, питања држављанства и људских права, те борба против корупције и организованог криминала, као и регионална питања и међународне обавезе.

Састанак ће се одржати у згради Владе (ул. Јована Томашевића), са почетком у 9.30 сати.
Уводна излагања предсједавајућих отворена су за представнике средстава јавног информисања.

У 17.00 сати у Прес центру Владе Црне Горе биће одржана конференција за новинаре на којој ће говорити потпредсједник Владе за европске интеграције проф. др Гордана Ђуровић и директор Директората за земље Западног Балкана у Генералном директорату за проширење Пјер Мирел.

Акредитације за праћење уводних излагања на Унапријеђеном сталном дијалогу и праћење конференције за новинаре потпредсједнице црногорске владе и директора Директората за земље Западног Балкана Пјера Мирела можете извршити код Бироа за односе с јавношћу, на тел. 242 566.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?