Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Форум за подстицање партнерства у прекограничној сарадњи

Објављено: 03.06.2009. 22:29 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Заједнички технички секретаријат Прекограничног програма Србија Црна Гора, уз подршку Секретаријата за европске интеграције Владе Црне Горе и Министарства финансија Републике Србије, организује у сриједу 04. јуна 2009. године Форум за подстицање партнерства у прекограничној сарадњи у оквиру овог Прекограничног програма.

Форум ће се одржати у Центру за културу у Бијелом Пољу, са почетком у 11 сати. Очекује се да ће скупу присуствовати представници општина, јавних предузећа, организација за регионални развој, културних и образовних институција, спортских удружења, НВО-а и туристичких организација. За учешће на Форуму пријављено је 150 учесника из обје државе. Након уводних обраћања представника Секретаријата за европске интеграције Владе Црне Горе и других официјалних представника, присутним ће бити представљен Прекогранични програм Србија Црна Гора.

Циљ Форума је да се прије објављивања првог позива за подношење предлога пројеката у оквиру овог Програма, омогући сусрет потенцијалних партнера и размјена пројектних идеја. Планирано је да се први позив за подношење предлога пројеката за Прекогранични програм Србија Црна Гора објави у току јуна. То значи да ће се потенцијалним апликантима, који имају право на учешће у том Програму, ускоро пружити прилика да аплицирају за бесповратна средства, за пројекте који ће се спровести у програмском подручју и у којима ће бити укључен најмање по један апликант са обје стране границе.

Прекогранични програм Србија Црна Гора финансира се из фондова Европске уније, у оквиру друге компоненете Инструмента за предприступну подршку - прекогранична сарадња. Као земље потенцијални кандидати, Република Србија и Црна Гора су 2007. године, заједнички израдили Прекогранични програм који се односи на период од 2007. до 2013. године, на основу којег је ЕУ намијенила фондове за погранична подручја између двије државе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?