Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар туризма и заштите животне средине Предраг Ненезић и предсједник Привредене Коморе Велимир Мијушковић, потписаће Уговор о сарадњи у оквиру спровођења Програма чистије производње у Црној Гори

Објављено: 06.06.2009. 00:38 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар туризма и заштите животне средине Предраг Ненезић, и Велимир Мијушковић, предсједник Привредене Коморе, потписаће Уговор о сарадњи у оквиру спровођења Програма чистије производње у Црној Гори, у понедјељак, 08. јуна 2009. године, у 10,30 часова.

Програм чистије производње ће обухватити активности које се односе на изградњу националних капацитета за увођење чистије производње и еколошки прихватљивих технологија у одабраним секторима. Такодје, током реализације програма биће спроведени специфични курсеви за: еколошки одговорно управљање- ЕМС, процјену животног циклуса производа, еко-дизајн, еко-означавање.

Поменути програм биће имплементиран под надзором Министарства туризма и заштите животне средине Црне Горе, док ће Организација Уједињених нација за индустријски развој (УНИДО) вршити координацију спровођења програма у складу са прихавћеном методологијом за спровођење програма чистије производње. Привредна комора, као институција домаћин спровођењу Програма, биће задужена за управљање истим, укључујући координацију свих активности везаних за имплементацију плана рада.

Потписивање уговора биће обављено у Сали за састанаке Министарства туризма и заштите животне средине, са почетком у 10,30 часова и отворен је за медије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?