Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић предводи црногорску делегацију на великом међународном Сајму некретнина и инвестиционих потенцијала ЕИРЕ у Милану

Објављено: 08.06.2009. 19:15 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић предводиће црногорску делегацију на великом међународном Сајму некретнина и инвестиционих потенцијала ЕИРЕ од 9. до 12. јуна у Милану. На штанду Министарства за економски развој биће изложени пројекти и инвестициони потенцијал Црне Горе. С обзиром да су у периоду одржавања ЕИРЕ актуелни тендери за велике пројекте попут Велике Плаже и Аде Бојане, док се на неким попут Бјеласице и Комова и хидроелектрана на Морачи и докапитализацији Електропривреде интензивно ради, овај догађај ће пружити додатну могућност за промоцију и анимирање инвеститора.

У оквиру ЕИРЕ 2009. министар Гвозденовић говориће и на Цоунтy Пресентатион (Презентација државе), што је одлична прилика за делегације да представе највеће и најатрактивније пројекте у својим земљама.

Тема овогодишње црногорске Цоунтрy Пресентатион је "Могућности инвестирања у Црну Гору". На презентацији ће, поред министра Гвозедновића, говорити и помоћник министра за индустрију и предузетништво Драган Кујовић, на тему Индустијска зона Обод, Цетиње и помоћник министра за стамбене послове Марко Вујовић, на тему Тематика становања (Хоусинг) у Црној Гори, као и директор Агенције Црне Горе за промоцију страних инвестиција
Петар Ивановић.

ЕИРЕ Милано представља један од највећих европских сајмова инвестиционих потенцијала и мјесто за упознавање водећих партнера и потенцијалних инвеститора. Познат је по присуству великог броја земаља и окупља доносиоце одлука у разним областима, са акцентом на тржиште некретнина. За само пар година овај сајам се потврдио као један од главних реал естате догађаја и представља нови епицентар збивања за међународне инвеститоре и професионалце из области тржишта некретнина.

Сајам има два основна циља: потврђивање развијених и ширење растућих тржишта некретнина, а посебно је концентрисан на област Медитерана и брзо растућа тржишта. На сајму се представљају земље Источне Европе, Медитерана, Средњег и Далеког истока и Јужне Америке. Само прошлогодишњи пораст излагача од чак 19 одсто и посјетилаца од 17 одсто свједочи о неоспорној важности тог догађаја.

Неке од земаља које су се до сада представљале на сајму су Индија, Америка, УАЕ, Француска, Њемачка, Русија, Мађарска, Грчка, Аустрија, Мароко, Бразил, Луксембург, Румунија...
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?