Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Састанак Радне групе за Западни Балкан Комитета региона Европске уније

Објављено: 12.06.2009. 00:19 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Састанак Радне групе за Западни Балкан Комитета региона Европске уније биће одржан у петак, 12. јуна, у Конгресној сали Хотела "Маестрал" у Будви. Организатори састанка су Комитет региона ЕУ, Општина Будва, Министарство иностраних послова Црне Горе, Министарство унутрашњих послова и јавне управе Црне Горе и Заједница Општина Црне Горе.

Састанак, који ће почети у 09.30 сати, отвориће министар унутрашњих послова и јавне управе Иван Брајовић. На отварању ће говорити и предсједавајући Радне групе за Западни Балкан Јос Хаберт и предсједник града домаћина Рајко Куљача. Уводни дио састанка отворен је за представнике медија, а у 13.00 сати биће одржана прес конференција.

Комитет региона Европске Уније основан је Уговором из Мастрикта, сачињавају га представници локалних и регионалних власти и има савјетодавну функцију. Радна група за Западни Балкан је основана 2006. године, са циљем да прати процес проширења, имајући у виду ситуацију у земљама Западног Балкана, као и да подстиче активности локалних и регионалних власти, како би се осигурала одговарајућа примјена Европског законодавства на локалном и регионалном нивоу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?