Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Састанак унапријеђеног сталног дијалога о правди, слободи и безбједности

Објављено: 16.06.2009. 18:45 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Састанак Унапријеђеног сталног дијалога у области правде, слободе и безбједности између Црне Горе и Европске комисије биће одржан у сриједу, 17. јуна, у сали Министарства за европске интеграције, ул. Станка Драгојевића 2, сала на ИИИ спрату, у 09.00 сати.

Састанак ће испред Владе Црне Горе водити министар за европске интеграције проф. др Гордана Ђуровић и помоћник министра унутрашњих послова и јавне управе и руководилац Групе за европске интеграције која покрива ову област Нада Вуканић, а испред Европске комисије замјеник шефа Јединице за Црну Гору и Албанију у Генералном директорату за проширење Василис Марагос.

На састанку ће се разматрати реформа правосуђа, борба против корупције, визни режим и надзор граница, прање новца, борба против организованог криминала и тероризма, заштита личних података, људска права и имплементација пројеката у области правде, слободе и безбједности. У свим областима разматраће се законодавни оквир, његова усклађеност са правним тековинама ЕУ и спровођење закона.
Представници црногорских институција презентираће колегама из Европске комисије ажуриране и детаљне информације о постигнутом напретку у свим секторским политикама које су предмет разговора, с акцентом на кључне активности у периоду од претходног састанка који је одржан у јуну 2008. године. Црногорска страна је за овај састанак упутила ЕК писане прилоге о темама из дневног реда, преко 20 прилога, што је уобичајена пракса која омогућава ефикасан и конструктиван дијалог двије стране.

Са овим састанком Унапријеђеног сталног дијалога реализује се календар кључних догађаја и састанака између Владе Црне Горе и Европске комисије у вези праћења имплементације Споразума како је планирано крајем претходне године. У другој половини године планирана је интензивна комуникација у вези са одговорима на Упитник Европске комисије.

Уводна излагања предсједавајућих су отворена за представнике медија, а након састанка биће објављено саопштење за јавност.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?