Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Презентација пројекта Институционални развој и јачање пољопривреде у Црној Гори (МИДАС)

Објављено: 17.06.2009. 01:00 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Округли сто на којем ће бити презентиран Пројекат МИДАС, чији је циљ институционални развој и јачање пољопривреде у Црној Гори, биће одржан у сриједу 17. јуна 2009. године. Пројекат је усмјерен на јачање руралног развоја, јачање административних и управљачких капацитета у складу са претприступним захтјевима ЕУ, те управљање, администрацију и мониторинг. Пројекат ће бити реализован у наредних пет година, по основу инвестиционог зајма ИБРД-а у износу од 11 милиона ЕУР и ГЕФ Гранта у износу од 4 милиона УСД.

Округли сто отвориће министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Милутин Симовић, а говориће и представник Свјетске банке у Црној Гори Јан Питер Олтерс и представник делегације Европске комисије у Подгорици. Учесници скупа биће представници институција и партнера који ће учествовати у реализацији пројекта, као и представници средстава јавног информисања.

Основни циљ округлог стола биће упознавање свих релевантних партнера са компонентама пројекта и техничким аспектима његове реализације (финансијско управљање пројектом, набавке, индикатори за праћење пројекта и сл.). Такође, један од битних циљева јесте и договор кључних донатора о избјегавању преклапања и већем степену комплементарности активности на руралном развоју у Црној Гори, првенствено усаглашавање активности са предстојећим ИПА пројектом: Подршка формирању, програмирању и успостављању ИПАРД система у Црној Гори.

Презентација ће се одржати у ресторану Рибница (обала Рибнице б.б. Подгорица), у 09:00 сати.

Овдје можете наћи агенду Округлог стола.Download
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?