Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Девета СЕЕЦ конференција у Бечићима

Објављено: 17.06.2009. 23:35 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Девета СЕЕЦ конференција (Соутх-Еаст Еуропе Цлеарингхоусе) биће одржана од 17. до 19. јуна 2009. године у хотелу Медитеран у Бечићима.

На пријему поводом отварања Конференције, који ће бити одржан у сриједу 17. јуна у 19.00 сати, обратиће се министар одбране Боро Вучинић.

Конференција ће бити отворена у четвртак, 18. јуна, са почетком у 8.30 сати. Том приликом говориће помоћник министра одбране Драшко Јовановић, представник Канцеларије америчког министра одбране Дејвид Кејт и представник Министарства одбране Републике Словеније Аљоша Селан.

Свечаном пријему и отварању конференције могу присуствовати новинарске екипе, док ће радни дио Конференције бити затворен за јавност. Акредитације нијесу предвиђене.

СЕЕЦ (Тхе Соутхеаст Еуропе Цлеаринхоусе) конференција је иницијатива НАТО за подршку земљама Југоисточне Европе у реформи система одбране, чији је циљ побољшање координације држава-донатора и пријатељских држава у пружању помоћи кандидатима за чланство у НАТО и државама аспирантима за ПзМ програм, како би се избјегло дуплирање активности, те постигла оптимизација ограничених ресурса и боља синхронизација напора током постизања заједничких циљева.

Црна Гора је, по принципу ротације, домаћин овогодишње конференције, а Министарство одбране конкурисаће за подршку за четири пројекта: МОНДЕМ, Дефенце сецуритy сецтор, ИЦТ (Информатион цомуницатион технологy) и регионални Центар за обуку пилота.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?