Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Отварање канцеларије ЕУ Инфо центар за црногорску пољопривреду

Објављено: 07.07.2009. 22:30 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Милутин Симовић свечано ће отворити у сриједу, 08 јула 2009. године, канцеларију ЕУ Инфо центар за црногорску пољопривреду.

Овај пројекат се реализује у сарадњи са Министарством пољопривреде Републике Словачке (Агроинститутом из Нитре) и има за циљ да унаприједи приступ информацијама које су везане за политику Европске Уније. ЕУ Инфо центар ће дати подршку и запосленима у Министарству, преговарачком тиму Црне Горе, Министарству за европске интеграције и осталим институцијама, којима су потребне информације из области пољопривреде, ветерине, фитосанитарне политике и рибарства у процесу придруживања Црне Горе у ЕУ.

ЕУ Инфо центар прикупљаће информације везане за заједничку пољопривредну политику (ЦАП) Европске Уније; заједничко тржиште пољопривредних производа у ЕУ; предприступне фондове ЕУ; основне принципе и улогу међународних тржишта пољопривредних производа ЕУ; рурални развој; безбједност хране; увоз и извоз пољопривредних производа у ЕУ, као и стандарде и извоз пољопривредних производа у ЕУ.

Свечаности отварања Центра присуствоваће представници Делегације Европске Комисије у Црној Гори, представници Министарства пољопривреде Републике Словачке и словачке Амбасаде у Београду, те Биотехничког Факултета у Подгорици.

Церемонија отварања Центра биће одржана у просторијама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде са почетком у 10,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?