Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар за европске интеграције Гордана Ђуровић учествоваће на Стратешком форуму "Политика економске кризе: редефинисање економске и геополитичке сцене у Европи и Евроазији" на Бледу

Објављено: 28.08.2009. 22:43 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар за европске интеграције, проф др. Гордана Ђуровић, на позив министра иностраних послова Републике Словеније Самуела Жбогара, учествоваће 30 31. августа 2009. године на Стратешком форуму на Бледу, на тему "Политика економске кризе: редефинисање економске и геополитичке сцене у Европи и Евроазији".

У фокусу овогодишње, четврте по реду, Конференције Бледског стратешког форума биће економска и геостратешка питања и питања политике проширења Европске уније. Министарка Ђуровић ће излагати у оквиру Панела ВИ Економски изазови у земљама Западног Балкана, гдје ће презентирати кључне економске индикаторе, макроекономске пројекције и приоритете на европском путу Црне Горе, у контексту укупне слике Региона и заједничке борбе за санирање посљедица свјетске економске кризе.

На Стратешком форуму, који организују Министарство иностраних послова Словеније и Центар за европску перспективу, поред министра Ђуровић, као излагачи учествоваће и министар иностраних послова Републике Словеније Самуел Жбогар, министар иностраних послова Македоније Антонио Милососки, министар иностраних послова Републике Словачке Мирослав Лајчак, министар иностраних послова Мадјарске Петер Балаш, као и представници академске заједнице, европских институција, дипломатског кора, цивилног друштва и медија.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?