Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар за европске интеграције проф др. Гордане Ђуровић учествоваће на међународној конференцији Нови стратешки концепт НАТО-а: Изазови и могућности у Сланом

Објављено: 04.09.2009. 01:51 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар за европске интеграције проф др. Гордане Ђуровић учествоваће, на позив Атлантског вијећа Хрватске и Генералног секретаријата за јавну дипломатију у оквиру НАТО-а, од 03 07. септембра 2009. године у Сланом, на међународној конференцији за научнике и академике о евроатлантским интеграцијама региона, под називом Нови стратешки концепт НАТО-а: Изазови и могућности.

Главне теме Конференције осмишљене су у циљу размјене мишљења и добијања одговора, на академском нивоу, на актулена питања о стратегији и политици евроатланских интеграција: Да ли врата НАТО-а треба да остану отворена?; Улога НАТО-а у политици енергетске сигурности?; На који начин НАТО може да оснажи своју улогу у борби против тероризма?; Улога Русије у европској безбједносној структури? и Улога НАТО-а и Европске уније нови приступ за земље Медитерана.

Министарка Ђуровић ће имати излагање у оквиру Панела "Да ли врата НАТО-а треба да остану отворена". Будући да су стратешки циљеви Црне Горе европске и еуроатланске интеграције, излагање министра Ђуровић биће фокусирано на прогрес који је Црна Гора остварила у очекивању статуса кандидата за чланство у НАТО-у, будуће активности усмјерене на снажењу степена подршке јавног мњења уласку Црне Горе у НАТО, као и значају чланства у НАТО-у, односно безбједносне политике за процес европских интеграција.

Као учесници панела најављени су највиши представници државних и владиних институција, академије и универзитета, међународних институција и организација, цивилног друштва и медија, како из земље домаћина, тако и из земаља учесница Конференције.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?