Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар културе, спорта и медија проф. Бранислав Мићуновић на обиљежавању Дана европске баштине у Пријепољу

Објављено: 10.09.2009. 18:20 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар културе, спорта и медија проф. Бранислав Мићуновић боравиће од 11. до 13. септембра у Пријепољу, на обиљежавању Дана европске баштине. Ове године прославу организује Министарство културе Републике Србије, а осим црногорског министра културе присуствоваће јој и министар цивилних послова Босне и Херцеговине Средоје Новић.

Министар Мићуновић, министар Новић и министар културе Републике Србије Небојша Брадић потписаће Пријепољску поруку, којом се дефинише заједничка воља да се штити и унаприједи културна разноликост на територији Црне Горе, Србије и БиХ, као и да се унаприједи интеркултурни и интеррелигијски дијалог. Пријепољска порука биће потписана у петак, 11. септембра, у 19.00 сати у свечаној Сали хотела Милешево у Пријепољу.

Централни програм прославе Дана европске баштине почиње 12. септембра у 19.00 сати у Музеју у Пријепољу, отварањем изложбе Археолошки налази са античке некрополе на Коловрату из збирке пријепољског Музеја, потом ће бити отворена изложба Босанскохерцеговачки ћилими из збирке Земаљског музеја Босне и Херцеговине, а након тога ће бити отворена и изложба Савремено црногорско сликарство од фигурације до знака из збрике Народног музеја Црне Горе. У оквиру програма биће отворене и изложбе Накит кроз вјекове из збрике Музеја Републике Српске у Бања Луци и Цултуре маттерс УНЕСЦО локалитети у југоисточној Европи.

Манифестација Дани европске баштине заједнички је пројекат Савјета Европе и Европске комисије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?