Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потпредсједник Владе Црне Горе др Игор Лукшић и гувернер Централне банке Црне Горе Љубиша Крговић на редовним јесењим састанцима Међународног монетарног фонда и Свјетске банке у Истанбулу

Објављено: 02.10.2009. 23:27 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Потпредсједник Владе Црне Горе др Игор Лукшић и гувернер Централне банке Црне Горе Љубиша Крговић, са сарадницима, учествоваће на редовним јесењим састанцима Међународног монетарног фонда и Свјетске банке, који се од данас до 07. октобра одржавају у Истанбулу.

Црногорска делегација учествоваће на редовном састанку холандске Конституенце, чија је Црна Гора чланица, и која заступа наше интересе у ММФ-у и Свјетској банци.

Планирани су бројни билатерални састанци са највишим званичницима Свјетске банке и Фонда, као и састанци са представницима водећих свјетских финансијских групација. На састанцима са представницима Међународног монетарног фонда биће ријечи о вођењу фискалне политике, макроекономским показатељима, тренутној финансијској ситуацији у земљи, као и могућим активностима које би допринијеле превазилажењу утицаја глобалне економске кризе.

Годишњи састанци Фонда и групе Свјетске банке сваке године окупљају гувернере централних банака, министре финансија и развоја, директоре у приватном сектору и академике који разматрају глобална питања о стању у свјетској економији, развоју финансијских тржишта, као и остала важна питања у надлежности ММФ-а, као што су свјетски економски преглед, смањење сиромаштва, економски развој и ефикасност помоћи најугроженијим земљама. Ове године на годишњим састанцима, очекује се присуство око 13.000 делегата из читавог свијета.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?