Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар туризма Предраг Ненезић предводи делегацију Владе Црне Горе на 18. засиједању Генералне Скупштине Свјетске туристичке организације при Уједињеним нацијама (УНWТО) у Астани, Казакхстан

Објављено: 03.10.2009. 00:00 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
18. сједница Генералне Скупштине Свјетске туристичке организације при Уједињеним нацијама (УНWТО) биће одржана од 2-9. октобра 2009. године у Астани (Казакхстан). На том скупу ће земље учеснице, у свијетлу свјетске економске кризе, презентирати своје развојне политике, активности, планове, изазове којима су изложене и мјере које планирају предузети у предстојећем периоду.

Министар Ненезић ће у понедјељак, 5. октобра учествовати у раду округлог стола на тему Менаџмент у туризму у условима кризе, са освртом на релеватне активности у циљу њеног елиминисања, на којем ће представити актуелну ситуацију у Црној Гори, изазовима са којима се суочавамо, као и са заједничким активностима које се предузимају од стане Владе и туристичке привреде, у циљу стварања услова за будући одрживи развој туризма.
Радом округлог стола ће модерирати генерални секретар УНWТО-а Талеб Рифаи, а поред министра Ненезића учествоваће и министри земаља у региону.

Током састанка у Казакхстану, биће организован и избор нових чланова у Извршном савјету Свјетске туристичке организације, који се бирају за период 2009 2013. године. Избор се врши по ротирајућем принципу сваке двије године, за који је Црна Гора доставила своју кандидатуру Свјетској туристичкој организацији.
У делегацији Црне Горе на засиједању Генералне скупштине Свјетске туристичке организације, налазе се и савјетник предсједника Владе Војин Влаховић, директор Националне туристичке организације Саша Радовић и савјетник министра туризма Фердинанд Wиеланд.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?