Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Други састанак са посланицима око питања из Упитника Европске комисије

Објављено: 05.10.2009. 22:57 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар за европске интеграције и главни координатор за припрему одговора на питања из Упитника ЕК, проф. др Гордана Ђуровић и Генерални секретар Скупштине Дамир Давидовић имаће други радни састанак са делегираним посланицима Скупштине Црне Горе у сриједу, 07. октобра 2009.године у 9.30 сати (Плави салон).

Делегирани посланици - Миодраг Вуковић, Рашко Коњевић, Василије Лалошевић, Горан Даниловић, Бранко Радуловић, Суљо Мустафић и Генци Ниманбегу, нису доставили писане сугестије на предложене нацрте, али су Министарство правде, Министарство за европске интеграцие и служба Скупштине наставили рад на финализацији истих, што ће и бити тема најављеног састанка са посланицима.

Одговори које се потребно припремити у сарадњи са посланицима и скупштинском службом, односе се на питања која се везују за надлежност Скупштине - Поглавље И Упитника Европске комисије, област Демократија и владавина права, 11 питања и 2 потпитања (наслови: Устав и Скупштина), као и 2 питања из поглавља Правосудје и основна права, област: Право градјана ЕУ право гласа и кандидовање на општинским изборима.

Састанку ће присуствовати и представници Министарства правде који су, испред Владе, задужени за координацију под-поглавља Демократија и владавина права, представници Министарства за европске интеграције као и представници службе Скупштине.

Медији могу снимити почетак састанка, након којег ће бити дато саопштење.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?