Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: ИИИ Форум Мреже јавних пружалаца здравственог осигурања земаља Централне и Југоисточне Европе

Објављено: 21.10.2009. 18:10 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар здравља доц. др Миодраг Радуновић отвориће у четвртак, 22. октобра, ИИИ Форум Мреже јавних пружалаца здравственог осигурања земаља Централне и Југоисточне Европе. Теме на овом Форуму односиће се на реформу система здравствене заштите. Такође, биће анализирана финансијска одрживост система обавезног здравственог осигурања у периоду глобалне економске кризе, као и европска интеграција у здравству са посебним освртом на унутрашње европско тржиште и усклађивање здравствених система.
Предвиђено је да партиципанти буду представници Словеније, Хрватске, Србије, БИХ, Македоније, Црне Горе, Бугарске и Албаније, а на иницијативу Фонда за здравствено осигурање Црне Горе, учесници ће бити и Мађарска, Словачка, Чешка и Турска. Форуму ће трајати два дана, а организатор је Фонд за здравствено осигурање Црне Горе.

Мрежа јавних пружалаца здравственог осигурања земаља Централне и Југоисточне Европе формирана је на ИИ Форуму одржаном у Порторожу, када је договорено оснивање Међународне мреже јавних пружалаца здравственог осигурања које би чиниле владине организације које имају јавна овлашћења за пружање социјалног непрофитног здравственог осигурања у државама Централне и Југоисточне Европе.

Главни циљ Мреже је подстицање међународне сарадње и размјене стручних информација, искуства и примјера добре праксе између организација здравственог осигурања у процесу реформи здравственог система, почев од промјене у организацији и начину финансирања здравствене заштите, до подршке система здравства информационим тегнологијама.
Отарање ИИИ Форума Мреже јавних пружалаца здравственог осигурања земаља Централне и Југоисточне Европе одржаће се у хотелу "Тхе Qуеен оф Монтенегро" у Бечићима, у 9,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?