Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Затварање радионице на тему Индикатори Доинг Бусинесс извјештаја

Објављено: 29.10.2009. 21:54 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Помоћник министра финансија за међународну економску сарадњу, структурне реформе и унапређење пословног амбијента Милорад Катнић и стални координатор Система УН и стални представник УНДП-а у Црној Гори Александар Аванесов говориће, у петак 30. октобра 2009. године, на затварању радионице Индикатори Доинг Бусинесс извјештаја.

Радионицу су организовали Министарство финансија и Програм за развој капацитета (ЦДП ) од 26 30. октобра ради упознавања представника државних институција и институција јавног и приватног сектора са методологијом индикатора Доинг Бусинесс извјештаја за 2010. годину (извјештај о условима пословања), као и са препорукама Међународне финансијске корпорације (ИФЦ) за даље кораке у осмишљавању квалитетније регулативе и повољнијег окружења за бављење бизнисом у Црној Гори.

На радионици је, између осталог, поред Доинг Бусинесс извјештаја за 2010. годину и препорука ИФЦ-а за даље реформе у областима које покрива овај извјештај, представљено и девет индикатора - за започињање бизниса, грађевинске дозволе, регистровање некретнина, добијање зајма, заштиту инвеститора, плаћање такси, међународну робну размјену, примјену уговора и затварање бизниса.

Радионица о индикаторима услова пословања, дио је компоненте Међународни индикатори компетитивности у склопу пројекта Јачање капацитета Министарства финансија за ефикасно планирање, анализу и управљање јавним финансијама као подршка тежњама државе ка остваривању циљева одрживог развоја и интеграције у Европску унију. Уз финансијску подршку Владе Холандије, пројекат заједнички спроводе Министарство финансија и Програм за развој капацитета (ЦДП).

Завршни дан радионице биће одржан у Згради Управе за кадрове, са почетком у 09.00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?