Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Црногорска делегација, коју предводи министар за људска и мањинска права Ферхат Диносха, учествоваће на Регионалном састанку "Пекинг плус 15" у Женеви

Објављено: 30.10.2009. 20:41 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Црногорска делегација, коју предводи министар за људска и мањинска права Ферхат Диносха, учествоваће 2. и 3. новембра 2009. године у Женеви, на Регионалном састанку "Пекинг плус 15", у организацији Економске комисије за Европу Уједињених нација (УНЕЦЕ).

Састанак се организује у сврху припреме прегледа спровођења Пекиншке платформе за акцију, 15 година након њеног доношења, и биће представљен на годишњој сједници Комисије за статус жена УН, у марту 2010. године. Скуп ће бити одржан на високом нивоу и окупиће представнике/це релевантних министарстава држава чланица ЕЦЕ региона, међународних организација, невладиних организација и академске заједнице.

Основни смисао Пекиншке декларације је унапређивање "циљева једнакости, развоја мира у корист свих жена у свијету и у интересу човјечанства у цјелини". Платформа за акцију бави се прије свега отклањањем препрека за равноправно учешће жена у економском, културном и политичком одлучивању, као и остваривањем једнаких права жена и мушкараца у приватном и јавном животу. У том контексту, састанак ће бити посвећен прегледу регионалног напретка у имплементацији Пекиншке платформе за акцију, родно сензитивној економској политици у условима економске и финансијске кризе, родној равноправности и корпоративном сектору, као и новим партнерствима и мрежи за родну равноправност.

Министар Диносха ће говорити у тематском дијелу састанка "Регионални преглед напретка у имплементацији Пекиншке платформе за акцију".

Поред министра Диноше, у Делегацији Црне Горе налазе се и координаторка Одјељења за родну равноправност Министарства за људска и мањинска права Ирена Бошковић и предсједница Одбора за родну равноправност Скупштине Црне Горе Нада Дробњак.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?