Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потписивање Меморандума о разумијевању између Министарства унутрашњих послова и јавне управе Црне Горе и Савезног министарства унутрашњих послова Републике Аустрије у Бечу

Објављено: 05.11.2009. 17:54 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар унутрашњих послова и јавне управе Иван Брајовић ће у петак, 6. новембра, у Бечу, са министарком унутрашњих послова Аустрије Маријом Фектер потписати Меморандум о разумијевању између Министарства унутрашњих послова и јавне управе Црне Горе и Савезног министарства унутрашњих послова Републике Аустрије о јачању сарадње у области унутрашње безбједности.

Меморандумом о разумијевању подржавају се активности Црне Горе у испуњавању и одржавању услова из Мапе пута за либерализацију визног режима са земљама ЕУ, као и европска перспектива Црне Горе и осталих држава Западног Балкана. Овим документом се такође афирмише билатерална сарадња у борби против криминала, у циљу повећања степена унутрашње безбједности у Црној Гори и Аустрији, као и Европској Унији укупно.

Савезна министарка унутрашњих послова Републике Аустрије Марија Фектер ће потписати Меморандум о разумијевању сличне садржине и са министрима унутрашњих послова Републике Македоније и Републике Србије.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?