Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Други дан ФРЕИа-представљање највећих државних пројеката

Објављено: 11.11.2009. 22:38 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У четвртак 12. новембра, наставља се ФРЕИ манифестација посвећена стању некретнина у Црној Гори и региону, реализованим и планираним инвестицијама и плановима и пројектима које кључни лидери на свјетском и регионалном тржишту некретнина намјеравају да имплементирају у земљама региона.
Сјутрашње сесије које ће бити одржане у хотелу Маестрал, са почетком у 09.30 сати, биће посвећене одабраним пројектима који имају потенцијал да Црну Гору представе као релевантну инвестициону дестинацију. На сесијама ће бити представљени највећи државни пројекти у Црној Гори, а говориће представници Министарства уређења простора, саобраћаја и економије, као и Агенције за промоцију страних инвестиција.
Пројекти који ће се представити су пројекат Бјеласице и Комова, односно планирани ски-ресорти на сјеверу Црне Горе, пројекат хидроелектрана на Морачи, изградња аутопута Бар-Бољаре. Градоначелник Подгорице Миомир Мугоша говориће о приватно-јавном парнерству у главном граду, а директор Агенције за промоцију страних инвестиција Петар Ивановић представиће инвестиционе могућности Црне Горе.
На паралелним сесијама, представници Министарства уређења простора и заштите животне средине говориће о најзанимљивијим активностима из надлежности Министарства и напретку који је у њима остварен. У том оквиру, помоћник министра Бранислав Греговић представиће Управљање простором у доба кризе, помоћник министра Синиша Станковић Еколошку државу Црну Гору - нови почетак, помоћник министра Маја Велимировић Петровић нову регулативу о издавању грађевинских дозвола у Црној Гори и помоћник министра Марко Вујовић ППП и хоусинг-актуелне теме у региону.
Током сјутрашњег дана ФРЕИ манифестације, у оквиру изложбента сегмента (презентациони штандови) биће одржане изложбе пројеката Порто Монтенегро, Савиллс (Л&П), Савиллс Монтенегро, Ове Аруп анд Партнерс, Монтеверди, Центра за урбанизам и архитектуру - ЦАУ, Студио Сyнтхесис, Орасцом Девелопмент Холдинг, Аматхист, Метропол Девелопмент, Центурy 21, Министарства уређења простора и заштите животне средине Црне Горе, МИПА, НТО Црне Горе, Еxпо Италиа Реал Естате - ЕИРЕ Милано.
ФРЕИ 2009 је тематска, мултидисциплинарна манифестација, проблемски усмјерена на развој Реал Естате инвестиција у земљама региона. ФРЕИ је намијењен ресорним репрезентима држава СЕЕ, РЕ инвеститорима и комерцијалним компанијама из те области, представницима међународних институција и стручној јавности.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?