Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Министарства финансија поводом извјештаја ММФ-а о економском расту у Црној Гори за 2009. годину

Објављено: 23.04.2009. 21:46 Аутор: Насловна страна
Поводом извјештаја и најновијих прогноза и процјена ММФ-а о економском расту у Црној Гори за 2009. годину, Министарство финансија обавјештава јавност да је Међународни монетарни фонд у условима економске кризе већ неколико пута кориговао своје процјене о расту глобалне економије у 2009. години.

С обзиром да у посљедњем извјештају ММФ-а прогнозира да ће у Црној Гори раст економије бити - 2,7%, информишемо црногорску јавност да процјене Министарства финансија, на основу првог квартала, које ових дана Министарство припрема, указују да би реални раст црногорске економије у 2009. години, ипак, могао бити у распону од 0 до 2,5%.

Међутим, имајући у виду да је црногорска економија мала и отворена и као таква подложна утицајима екстерних шокова, економски раст Црне Горе у овој и наредним годинама у великој мјери зависиће од глобалних дешавања.

Црногорска делегација која ће учествовати на предстојећим прољећним састанцима ММФ-а и Свјетске банке и коју предводи потпредсједник Владе и министар финансија др Игор Лукшић, том приликом размијениће мишљења и упоредиће пројекције са представницима ММФ-а.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?