Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење за јавност

Објављено: 03.11.2008. 23:08 Аутор: Насловна страна
Тендерска комисија за продају 51% акција АД Побједа из Подгорице је, на данашњој сједници, констатовала формалну исправност понуде за приватизацију тог предузећа, коју је дала компанија Ост Холдинг ГмбХ из Беча, и која послује у саставу медијске групације WАЗ из Есена.

С обзиром да је понуђач испунио услове предвиђене Јавним позивом, Тендерска комисија је одлучила да ступи у преговоре с њим, у складу са одредбама Уредбе о продаји акција и имовине путем јавног тендера.

Медијска групација WАЗ је основана 1948. године и данас представља једну од најважнијих медијских кућа у Европи. WАЗ управља са 37 различитих новина и више од 100 магазина, као и других медија (локалних радио станица, он-лине портала, штампарија и другог).

Ост Холдинг ГмбХ је основана 1998. године, као компанија за управљање удјелима WАЗ групације у Источној Европи. Ост Холдинг ГмбХ је присутан у већини земаља региона и то у Хрватској (Јутарњи лист, Слободна Далмација, Глобус, Глорија и други), Србији (Политика, Дневник и друга издања), Македонији (Дневник, Утрински весник и Вест), Бугарској (24 часа и Дневен Труд), као и у Румунији, Русији и Албанији.

У 2007.години Ост Холдинг ГмбХ је остварио укупан приход од 125,5 милиона ЕУР и нето профит од 5,2 милиона ЕУР.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?