Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Комисије за политички систем, унутрашњу и спољну политику Владе Црне Горе

Објављено: 05.03.2008. 01:24 Аутор: Насловна страна
Комисија за политички систем, унутрашњу и спољну политику Владе Црне Горе прихватила је Предлог Министарства одбране да се Општој болници Беране, Специјалној болници Васо Ћуковић и Старачком дому Грабовац из Рисна уступе на трајно коришћење без накнаде хирушки инструменти, медицинска и интендантска покретна средства и опрема, која су сувишна и неперспективна за Војску Црне Горе. Такође, прихваћен је и Предлог Министарства одбране да се Главном граду Подгорица и општинама Колашин, Шавник, Пљевља и Плав уступе на трајно коришћење без накнаде конструкције мостова Бејли укупне дужине 216 метара.

Претходно, Министарству одбране обратили су се директори болница и Дома старих са захтјевом да размотри уступање поменуте опреме и средстава за потребе лијечења пацијената у тим установама.

Министарство одбране је у циљу даљег коришћења мостова конструкције Бејли и потребе да се преузме обавеза њиховог даљег одржавања предложило да се наведене конструкције уступе општинама на чијој се територији налазе.

Раније, од сувишне и неперспективне покретне имовине Војске Црне Горе, уступљено је на трајно коришћење без наканде већи број интендантске, санитетске и медицинске опреме, као и просторије, возила и пловила, и то: Општини Мојковац,, Специјалној болници за психијатрију Котор, Заводу за извршење кривичних санкција Подгорица, Основној школи Зарија Вујошевић из Матагужа, Средњој пољопривредној школи у Бару, Општини Даниловград, Институту за билогију мора из Котора, Савезу извиђача, Институту за јавно здравље Црне Горе, Специјалној болници Васо Ћуковић из Рисна, Мјесној музици из Ђеновића, Општој болници из Бијелог Поља, Општини Тиват, ЈЗУ Дом здравља Херцег Нови, Клиничком центру Црне Горе, Спасилачком клубу Еxтреме из Никшића, Општој болници Пљевља, Општој болници Данило И из Цетиња, Планинарско-спортском клубу Хрид и Општини Никшић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?