Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Затворен семинар за новинаре Црна Гора на путу евроатлантских интеграција

Објављено: 27.03.2008. 18:25 Аутор: Насловна страна
У Никшићу је данас затворен семинар за новинаре под насловом Црна Гора на путу евроатлантских интеграција, који је трајао од 26-27. марта 2008. године. Семинар је организовао Координациони тим за имплементацију Комуникационе стратегије, у сарадњи са НВО Алфа центар.

Током два дана рада, новинарима су презентиране различите теме везане за ту комплексну тему. Обрађивана су питања организације НАТО-а и њеног историјског развитка, представљена искуства других земаља попут Аустрије и Хрватске, а разматрана је и улога и значај сарадње невладиног и владиног сектора у том важном процесу. На семинару су се могла чути експертска мишљена о евроатлантском путу Црне Горе, као и предвиђања страних експерата о даљим фазама интегрисања Црне Горе у НАТО структуре.

Пуковник Невен Крањчец из хрватског Министарства одбране представио је интересантна искуства његове земље у војним мисијама у Авганистану и изразио спремност и опредјељење МОРХ-а и Републике Хрватске да земљама из региона које су опредијељене за евроатланстке интеграције, помогну у реализацији активности на том плану, како би се што брже интегрисали у НАТО структуре и допринијели стабилности региона.

Потпуковник Отто Надерер из Министарства одбране Аустрије говорио је о специфичном односу Аустрије и НАТО-а, организацији војске и Министарства одбране Аустрије, као и о њиховој улози у Партнерству за мир.

У другом панелу нагласак је био на активностима у Црној Гори. Мехмедин Тахировић из Министарства одбране Црне Горе представио је искуства Црне Горе у Партнерству за мир, док је Александар Дедовић из НВО Алфа Центар говорио о улози невладиног сектора у читавом том процесу.

Послије оба панела чула се интересантна дискусија и низ интересантних питања која су новинари учесници упућивали предвачима, чиме су исказали велико интересовање за ту област. Модератор семинара био је новинар Душко Вуковић, који је у великој мјери доприносио интерактивности самог семинара радионице.

Семинар је затворила члан Координационог тима из Министарства културе, спорта и медија Милица Николић, која је захвалила присутнима на одзиву и активном учешћу током трајања семинара, наглашавајући значај и одговорност медија у процесу евроатлантских интеграција Црне Горе, уз очекивање да ће семинар оснажити даљу сарадњу у том процесу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?