Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Састанак Привременог пододбора Европских заједница и Црне Горе за пољопривреду и рибарство

Објављено: 15.04.2008. 23:10 Аутор: Насловна страна
У Подгорици ће у сриједу, 16. априла, бити одржан први састанак Привременог пододбора Европских заједница и Црне Горе за пољопривреду и рибарство.

Састанак ће отворити шеф делегације Европске комисије у Подгорици, амбасадор Леополд Маурер, а уводно излагање имаће црногорски министар пољопривреде,
шумарства и водопривреде Милутин Симовић.

На састанку ће учествовати представници Европске комисије - генералних директората за области пољопривреде, рибарства, здравља и заштите потрошача, као и Генералног директората за проширење, као и представници институција Црне Горе, у чијој надлежности је координација наведених политика.

Кључне области које ће се разматрати су пољопривредна политика, рибарство, безбједност хране, питања из области ветерине и фито-санитарне политике. Разговараће се о оствареном напретку, хармонизацији домаћег законодавства са европским, као и његовом спровођењу, административним капацитетима и донаторској подршци.

Састанак у Подгорици је први једног пододбора, од пет колико их је основано у јануару, који ће се одржати у главном граду Црне Горе.

Састанак Привременог пододбора ће бити одржан у сали Владе, улица Јована Томашевића, а почеће у 9,00 сати.

Уводне напомене предсједавајућих биће отворене за представнике медија.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?