Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Новонаименовани изванредни и опуномоћени амбасадор Црне Горе у Републици Пољској на нерезидентној основи Милорад Шћепановић предао акредитивна писма предсједнику Републике Пољске Леху Качињском

Објављено: 23.04.2008. 01:14 Аутор: Насловна страна
Данас је новонаименовани изванредни и опуномоћени амбасадор Црне Горе у Републици Пољској на нерезидентној основи Милорад Шћепановић предао акредитивна писма предсједнику Републике Пољске Леху Качињском (Лецх Кацзyнски).

Током срдачног сусрета амбасадор Шћепановић пренио је поздраве предсједника Црне Горе Филипа Вујановића и поновио његов позив пољском предсједнику да посјети Црну Гору, што је са задовољством примљено. Пољски предсједник потврдио је да ће у догледно вријеме, веома радо посјетити Црну Гору,истакавши да се радује предстојећем сусрету са црногорским предсједником на Самиту предсједника Централне и Југоисточне Европе у Македонији.

Он је поздравио именовање првог црногорског амбасадора у Пољској, нагласивши да је то важан корак у даљем јачању и развоју билатералних односа и сарадње. Качински је изразио очекивање да ће ускоро услиједити отварање амбасаде Црне Горе у Пољској. Он је казао да с пажњом прати напредак Црне Горе, те да подржава пуни њен пуни развој и унапредјење пријатељских односа и свестране сарадње измедју Црне Горе и пољкске, за шта постоје значајне могућности на плану привредне,инвестиционе,туристичке и другие сарадње. Он је истакао да га радују тенденције раста у тој кооперативности и све снажније интересовање различитих пољских субјеката.пољски предсједник је, упућујући признања Црној Гори за постигнуте резултате у демократским реформским процесима на европском и евроатлантском путу интеграција, оцијенио да Црна Гора представља успјешан примјер у Региону,те да је након обнављања независности потврдила своје демократске капацитете и зрелост. Он је нагласио њену конструктивну, стабилизирајућу улогу на простору Западног Балкана. Он је казао да је придруживање Црне Горе ЕУ и НАТО "сасвим изгледно и без било каквих проблема", и при чему је потврдио пуну подршку Пољске таквим аспирацијама Црне Горе, али и спремност за сваку могућу конкретну помоћ у процесима придруживања.

Амбасадор Шћепановић истакао је интерес Црне Горе за јачање односа са Пољском на свим нивоима, као и за свестрану сарадњу на бази постојећих, реалних могућности и узајамних интереса.Он је нагласио посвећеност Црне Горе процесима европских и евроатлантских интеграција, те одлучност да, кроз досљедну имплементацију европских вриједности и стандарда и извршење свих обавеза, у догледно вријеме оствари стратешки циљ придруживања ЕУ и НАТО, у чему рачуна на пуну подршку и помоћ Пољске.

Саговорници су размијенили мишљења о актуелној ситуацији у Региону,при чему је пољски предсједник изразио снажан интерес и подршку европској перспективи свих земаља, очувању стабилности, безбједности и просперитета региона,те спремност Пољске за одговарајућу улогу и допринос у том правцу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?