Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић састао се током званичне посјете Француској са државним секретаром за спољну трговину Ан Мари Идрак

Објављено: 15.05.2008. 20:16 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић састао се, током званичне посјете Француској, са државним секретаром за спољну трговину Ан Мари Идрак.

Министар Гвозденовић је у разговору оцијенио да је билатерална сарадња између Црне Горе и Француске у претходном периоду значајно унапријеђена у различитим областима, те да је посјета Француској изузетна прилика за промоцију свеукупних достигнућа и привлачења француских инвестиција у Црној Гори. Он је нагласио да Француска представља једну од најзначајнијих земаља са којима Црна Гора мора додатно радити на јачању економске сарадње, будући да су потенцијали за инвестирање још увијек неискоришћени у правој мјери. У том контексту, министар Гвозденовић је истакао да очекује велико интересовање француских компанија за улагање у Црну Гору, нагласивши и да ће француско предсједавање Европском унијом од 1. јуна такодје бити од великог значаја за европске интеграције наше земље.

Државни секретар Идрак је подржала реформске процесе у Црној Гори, сагласивши се са оцјеном министра Гвозденовића да су француске инвестиције у Црној Гори недовољне. У том контексту је истакла да је посјета црногорске делегације добра прилика за презентацију инвестиционих могућности француским инвеститорима и компанијама.
Она је нагласила да је Француска већ била у прилици да финансијски подржи неке од инвестиција путем робних кредита, те да ће са таквом подршком наставити и у наредном периоду, нарочито у области путне и жељезничке инфраструктуре.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?