Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић у Паризу члановима пословних удружења МЕДЕФ и УБИФРАНЦЕ и представницима француске владе презентовао пословни амбијент у Црној Гори

Објављено: 15.05.2008. 23:32 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић, током посјете Француској учествовао је данас, у Паризу, на Форуму о могућностима инвестирања у Црну Гору. Он је члановима пословних удружења МЕДЕФ и УБИФРАНЦЕ, као и представницима француске владе, презентовао пословни амбијент у Црној Гори.

Гвозденовић је учеснике Форума, међу којима су поред чланова удружења МЕДЕФ били и представници Министарства пољопривреде, инфраструктуре и економије Француске, упознао са амбијентом и главним инвестиционим пројектима, као што су унапрјеђење сектора енергетике Црне Горе и Велика плажа.

Више од 20 француских привредника, међу којима су представници предузећа Турбинест, Егис Бцеом, Террассемент Боуyес Цонструцтион и други, исказали су велико интересовање за инвестиционе пројекте, прије свега у области инфраструктуре, енергетике и комуналне инфраструктуре. Презентацији на Форуму присуствовали су и представници француских пословних инвестиционих банака и осигуравајућих кућа.

Црногорска делегација коју предводи министар Гвозденовић имала је и одвојени сусрет са представницима МЕДЕФ-а и била гост Агенције за међународни развој бизниса УБИФРАНЦЕ, која функционише под окриљем Министарства за економију, финансије и индустрију Француске.

МЕДЕФ је удружење које групише предузећа и територијалне организације, у чијем саставу су национална удружења предузетника. Циљ функционисања Удружења је да штити и промовише сопствене интересе у Француској, Европи и свијету.

У наставку посјете црногорске делегације Министарства за економски развој планирани су сусрети са челницима банке Сосијете женерал и представницима Привредне трговинске и индустријске коморе Париза.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?