Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић учествовао на трећем Аустријском економском форуму за Централну и Источну Европу

Објављено: 18.09.2008. 00:59 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић учествовао је данас на трећем Аустријском економском форуму за Централну и Источну Европу, који се одржава у Велдену од 17. до 19. септембра 2008. године, на тему Перспективе Могућности - Пројекти.
Циљ Велденског форума, на којем учествују високи представници држава Централне и Источне Европе, те менаџери свјетски познатих компаниија, познати економски аналитичари и предузетници који се баве бизнисом, је да промовише перспективе, могућности и пројекте на подручју Централне и Источне Европе.У оквиру Форума одржавају се дискусије, округли столови и радионице, на којима учесници размјењују идеје и искуства, које су имали у процесу развоја тржишта или пословања на овим подручјима.
Министар Гвозденовић је на Форуму представио резултате економских реформи и економског развоја Црне Горе, пословни и инвестициони амбијент, као и могућности развоја.
У свом излагању, он је нагласио да је Црна Гора максимално посвећена стварању услова за динамичан економски раст и развој, који ће резултирати повећањем квалитета живота и животног стандарда свих грађана. Тај циљ желимо да остваримо кроз раст и одрживи развој, базиран на учешћу приватног сектора и његовим креативним и иновативним потенцијалима.
Министар Гвозденовић је истакао да ће период који слиједи,обиљежити реализација пројеката од стратешке важности за Црну Гору: изградња ауто пута Бар Бољаре, Јадранско-Јонског аутопута, нових енергетских извора у сјеверном дијелу Црне Горе, као и валоризација неколико великих туристичких пројеката, који ће промијенити данашњи туристички и укупни економски оквир. Интерес Црне Горе у реализацији занчајних пројеката у туризму, енергетици и комуналаној инфраструктури је партнерство са приватним сектором, ради остваривања економских и социјалних бенефита. Држава Црна Гора има интезивну сарадњу са страним инвеститорима, а значајан број страних компанија је изабрао Црну Гору као повољан амбијент за своје пословање, истакао је црногорски министар.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?