Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана сједница Тендерске комисије за приватизацију Дуванског комбината а.д. Подгорица

Објављено: 04.10.2008. 01:00 Аутор: Насловна страна
На данас одржаној сједници Тендерске комисије за приватизацију Дуванског комбината а.д. Подгорица, у присуству представника менаџмента Дуванског комбината, Дуванкомерца и приватизационог савјетника, извршена је анализа достављених понуда на тендеру за продају 100% удјела у компанији Дуванкомерц. У складу са јавним позивом за учешће на тендеру, објављеном у дневним новинама "Побједа", "Дан" и "Данас", у предвиђеном року понуде су доставиле двије компаније: Агрокор д.д. Загреб и Футураплус Д.О.О. Београд.

Након детаљне анализе свих елемената достављених понуда, констатовано је да измјенама и допунама Нацрта Уговора, предложеним у својој понуди, компанија Агрокор д.д. Загреб не прихвата обавезе које су за будућег купца предвиђене као захтјев Тендера, садржан у Нацрту уговора, као дијелу Тендерске документације. Измјене и допуне Нацрта Уговора предложене од стране компаније Агрокор, предвиђају обавезу Дуванског комбината, као продавца, да отпише потраживање у висини од ЕУР 6.194.613,29 које има према Дуванкомерцу, да обезбиједи да Влада Црне Горе отпише дуг Друштва по основу неплаћених пореских обавеза доспјелим до 1. октобра 2008. године, као и да сва трећа лица опросте дугове Дуванкомерцу, или да у случају дјелимичног извршења или неизвршења ове обавезе умање сразмјерно цијену или да сматрају да уговор није ни закључен.

Тендерска комисија за приватизацију Дуванског комбината а.д. Подгорица је констатовала да су измјене и допуне Нацрта Уговора које је предложила компанија Агрокор, неприхватљиве. У складу са тендерским правилима утврђеним у документу "Упутства за понудаче", у оквиру Тендерске документације ( тачка 13, одјељак б), ИИИ)), донијела је одлуку о одбијању понуде компаније Агрокор д.д. Загреб. Комисија ће у складу са утврђеном процедуром упутити извјештај о резултатима тендера Савјету за приватизацију на разматрање. Уколико Савјет за приватизацију прихвати Извјештај, Комисија ће приступити закључењу Уговора о продаји са компанијом Футураплус Д.О.О. Београд.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?