Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар туризма и заштите животне средине Предраг Ненезић примио у опроштајну посјету шефа Оперативног центра Европске агенције за реконструкцију Рајнера Фројнда

Објављено: 07.11.2008. 23:09 Аутор: Насловна страна
Министар туризма и заштите животне средине Предраг Ненезић примио је данас у опроштајну посјету шефа Оперативног центра Европске агенције за реконструкцију Рајнера Фројнда.

Министар Ненезић и госпдоин Фројнд су разговарали о досадашњој успјешној сарадњи Владе и Министарства са Европском агенцијом за реконструкцију и истакли обострано задовољство реализацијом капиталних инфраструктурних пројеката које је Агенција подржала. Између осталог, Европска агенција за реконструкцију је помогла Влади Црне Горе у изради стратешких планских докумената у области управљања отпадом и отпадним водама, у јачању институционалних капацитета, обезбиједила је изградњу постројењâ за пречишћавање отпадних вода у циљу заштите Скадарског језера и учествовала у осавремењавању јавних предузећа која се баве пружањем комуналних услуга, кроз набавку потребне опреме. У циљу јачања институционалних капацитета у Црној Гори, ЕАР је помогла у формирању Агенције за заштиту животне средине и ДОО "Пројецт-цонсултинг", као јединице за имплементацију пројеката из области комуналних дјелатности.

Министар Ненезић је захавалио господину Фројнду на сарадњи и упознао га са досадашњим резултатима овогодишње туристичке сезоне и реализацијом актуелних и будућих инвестиционих пројеката Посебно је истакнут значај будућих греенфиелд инвестиција и активности које Министарство реализује у области животне средине и комуналних дјелатности, као и долазак свјетски признатих и препознатљивих брендова као што су Аман ресорт, Кемпински и Фоур сеасон.

Господин Фројнд је изаразио задовољство динамичним економским развојем и друштвеним процесима у Црној Гори. Истакао је подршку Европске агенције за реконструкцију, али и задовољство пројектима које Влада и Министарство реализују у сарадњи са другим међународним институцијама и партнерима.

На крају, господин Фројнд се захвалио министру Ненезићу на успјешној сарадњи и изразио очекивање за њен континуирани наставак са институцијама Европске уније.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?