Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар финансија Игор Лукшић примио у опроштајну посјету шефа оперативног центра Европске агенције за реконструкцију у Црној Гори Рајнера Фројнда

Објављено: 07.11.2008. 23:10 Аутор: Насловна страна
Министар финансија др Игор Лукшић примио је данас, у опроштајну посјету, шефа оперативног центра Европске агенције за реконструкцију у Црној Гори Рајнера Фројнда.

На састанку су резимирани резултати заједничких пројеката и констатовано да су пројекти које је Министарство финансија реализовало са Евроском агенцијом за реконструкцију умногоме допринијели јачању капацитета Владе и убрзању процеса на путу ЕУ интеграција. Заједнички је оцијењено да би наставак имплементације пројеката, у сарадњи са делегацијом Европске Комисије у Црној Гори, допринио даљем унапређењу капацитета Владе у креирању економске политике, макроекономских буџетских процјена, као и других важних питања. Такође, размотрена је и могућност пружања подршке развоју предузетништва, малих и средњих предузећа, пољопривредне производње на сјеверу Црне Горе, са посебним акцентом на програм за стимулисање запошљавања Посао за Вас.

Министар Лукшић и господин Фројнд размијенили су мишљења и о свјетској финансијској кризи, црногорском банкарском систему, инвестиционим пројектима Луштица и Велика Плажа, усвојеном буџету и мјерама фискале политике које је Влада дефинисала за 2009. годину.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?