Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Представљање пројекта Велика плажа и избор најбољег планског рјешења за пројекат Велика плажа на WТМ у Лондону

Објављено: 10.11.2008. 16:00 Аутор: Насловна страна
Делегација Министарства за економски развој коју предводи министар Бранимир Гвозденовић представиће, на WТМ-у (Wорлд Травел Маркет) - великом међународном туристичком сајму, од 9-12 новембра у Лондону, пројекат Велика плажа и очекивања и планове везане за ту инвестицију. Министарство ће се на сајму појавити као суизлагач Националне туристичке организације.

Пет финалиста на такмичењу за најбоље планско рјешење за пројекат Велика плажа - одрживи туристички комплекс на приморју, други пут ће се представити члановима жирија у 45-оминутном излагању, након чега ће се изабрати побједник који ће бити проглашен 11. новембра на пресс конференцији на WТМ-у.

Министарство за еконономски развој је, у јуну ове године, расписало конкурс за најбоље планско рјешење Велике плаже, потенцијално највеће греен фиелд инвестиције у Црној Гори. Након претквалификација тј. селекције десет компанија (од преко двадесет пријављених) које су испуниле критеријуме за пролазак у даљу фазу такмичења, изабрани су имали прилику да посјете 13 км дугу Велику плажу и у разговору са представницима Министарства добију базне информације о визији Владе Црне Горе у односу на тај пројекат, јединствен у Европи. Они су своје понуде доставили закључно са 15. октобром, након чега је међународни жири састављен од експерата и познавалаца те области, 27. октобра донио одлуку да се пет компанија које ће наставити такмичење, представе на WТМ-у.

WТМ се организује сваке године и представља јединствену прилику у глобалној туристичкој и путној индустрији за сусрете, нетwоркинг и преговарање, а ове године присуствоваће рекордних 48 хиљада професионалаца из области туризма.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?