Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Свечано отварање нове школске радионице у Средњој стручној школи у Никшићу

Објављено: 05.12.2008. 19:06 Аутор: Насловна страна
У понедјељак 8. децембра 2008. у 09,00 сати, свечано ће бити отворена нова школска радионица у Средњој стручној школи у Никшићу, за коју је њемачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој, преко Њемачког друштва за техничку сарадњу (ГТЗ), обезбиједило опрему вриједну око 27.000 . Опремање радионице је реализовано у оквиру пројекта Реформа стручног образовања и обуке у правцу унапређења запошљавања, за који је поред наведених средстава, сама школа финансирала реновирање просторије, као и припремне и инсталационе радове у вриједности од око 8.000 .

Отварању ће присуствовати министар просвјете и науке проф. др Сретен Шкулетић, вођа тима пројекта ГТЗ-ВЕТ др Жанет Бурместер, директор Центра за стручно образовање Душко Рајковић и други угледни гости.

У радионицу за електроинсталатере постављено је 8 испитних столова са изворима напајања, трансформаторима и инструментима. Поред тога, набављени су додатни мјерни инструменти (дигитални мултиметри, осцилоскопи, мегаометри за мјерење изолације, мјерачи изолационе отпорносати и други) и алати који ће ученицима омогућити успјешно обављање вјежби и практичних задатака из електротехнике, као и примјену најсавременијих наставних метода.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?