Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић одржао састанак са члановима Савјета страних инвеститора у Црној Гори

Објављено: 10.12.2008. 22:33 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић одржао је данас састанак са члановима Савјета страних инвеститора Црне Горе. Састанку је присуствовао и директор МИПА-е Петар Ивановић.

На састанку су представницима страних инвеститора презентиране активности Министарства за економски развој на припреми Економске политике Владе за 2009. годину, са циљем квалитетне анализе будућих економских трендова у свијетлу глобалне финанасијске и економске кризе. Те активности, поред секторских анализа економске ситуације у Црној Гори, као и анализе мјера које поводом тренутне економске ситуације предузимају поједине државе, укључују и низ састанака са релевантним субјектима из приватног сектора Црне Горе.

Данашњи састанак представља завршницу дијалога са приватним сектором у овој фази, у циљу прикупљање приједлога за смањење ефеката глобалне кризе на економију Црне Горе.
Министар Гвозденовић је честитао члановима Савјета на формализацији Савјета страних инвеститора у невладину организацију, чија ће примарна амбиција бити рјешавање заједничких проблема инвеститора који су већ у Црној Гори и потенцијалних који ће тек отпочети своје пословне активности на територији наше државе.

Министар Гвозденовић је информисао саговорнике о мјерама које ће бити предузете као резултат досадашњег дијалога са приватнинм сектором, предложивши да чланови Савјета своје приједлоге и сугестије формално доставе Министарству за економски развој у што краћем року, како би се на основу њих припремила Економска политика Владе за 2009. годину. Чланови Савјета су прихватили министрову иницијативу, изразивши велико задовољство што Влада Црне Горе не намјерава да успори инвестиционе активности, већ се труди да их убрза и чак покрене нове пројекте.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?