Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан састанак делегација Црне Горе и Републике Србије у вези проблема у исплати пензија једном броју војних пензионера

Објављено: 19.12.2008. 20:08 Аутор: Насловна страна
У Подгорици је одржан састанак делегација Црне Горе и Републике Србије у вези проблема у исплати пензија једном броју војних пензионера.

На састанку није постигнут договор око наставка исплате пензија, јер је црногорска делегација остала при ставу да се пензионерима који су 15. августа 2007. године имали пребивалиште у Црној Гори, када су војни пензионери у складу са законом укључени у јединствени пензијски систем Црне Горе, исплата настави у Црној Гори, а пензионерима чије је пребивалиште у Србији исплата настави у тој држави. Делегација Републике Србије није се сагласила са тим предлогом, већ је изашла са новим, да се за датум исплате према мјесту пребивалишта узме 3. јун 2006. године - датум независности Црне Горе.

Датум који је предложила делегација Црне Горе био је договорен на претходном састанку, који је одржан у Београду априла 2008. године, па самим тим нови предлог делегације Србије није био прихватљив за црногорску страну.

Како по овом питању није дошло до сагласности, договорено је да се за групу војних пензионера, преко надлежних државних органа, по службеној дужности утврди мјесто пребивалишта, па ће на основу тога надлежни органи Црне Горе све кориснике војних пензија у складу са законом укључити у пензијски систем и наставити исплату пензионерима са пребивалиштем у Црној Гори.

Такође је договорено да представници надлежних државних органа Црне Горе преузму одговарајућу документацију од Фонда за социјално осигурање војних осигураника Београд и то како војних пензионера, тако и активних војних лица чије је пребивалиште у Црној Гори. По питању преузимања документације постигнута је пуна сагласност.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?