Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан први оперативни састанак поводом почетка нове кампање, под слоганом Ова земља нам је дом - Црна Гора мој дио планете

Објављено: 10.02.2009. 00:20 Аутор: Насловна страна
Данас је у организацији Министарства туризма и заштите животне средине, одржан први оперативни састанак поводом почетка нове кампање, под слоганом Ова земља нам је дом - Црна Гора мој дио планете. Данашњем састанку присуствовало је преко педесет учесника, међу којима су били представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства културе, спорта и медија, Министарства просвјете и науке, предсједници општина Колашин, Жабљак и Плав, као и представници свих осталих црногорских општина, локалних туристичких организација, невладиних организација и бројни други учесници.

Током састанка, присутни су упознати са активностима које је Министарство туризма и заштите животне средине до сада преузело, као и са оним које ће се спроводити на реализацији поменуте кампање.

Имајући у виду да је Црна Гора 2006. године постала независна држава и тиме преузела пуну одговорност за свој будући развој, Влада Црне Горе је усвојила Националну стратегију одрживог развоја којом треба да се обезбиједи економски, социјални и еколошки одрживи развој на основу сопствених људских, економских и природних ресурса, у контексту интеграционих процеса на путу ка Европској унији.

Циљ нове кампање Министарства туризма и заштите животне средине Ова земља нам је дом - Црна Гора мој дио планете је да, уз подсјећање о дарежљивости природе према Црној Гори, подстакне грађане да се, као добри и поносни домаћини, према држави почну односити као према сопственој кући. Црна Гора је земља са дугом историјом и понос на земљу из које смо потекли треба да се одражава и кроз позитиван и савјестан однос према животној средини.

Истичући да Црну Гору нијесмо наслиједили од предака, већ позајмили од будућих генерација, овом кампањом желимо да позовемо на одговорност све чланове заједнице да својим учешћем дају пуни лични и професионални допринос, како не бисмо дошли у ситуацију да нам будуће генерације замјере.

У складу са активностима које предузима Министарство туризма и заштите животне средине, а у циљу што ефикаснијег спровођења ове кампање, учесницима састанка упућен је позив да се и они прикључе и својим пуним ангажовањем допринесу што успјешнијој реализацији овог пројекта.

На састанку је презентиран и план будућих активности и најављен први велики догађај којим ће се означати почетак кампање. Сви учесници састанка изразили су задовољство због покретања овакве иницијативе и исказали спремност да активно учествују у њеној реализацији.

Један од закључака данашњег састанка је и договор да се у наредних недјељу дана у свим општинама формирају ужи оперативни тимови који ће Министарству доставити конкретне предлоге и активности које ће у оквиру општина бити предузете, како бисмо успјели на заједничком задатку да живимо у здравој животној средини.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?