Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Презентирана нова кампања о одрживом развоју под слоганом "Ова земља нам је дом - Црна Гора, мој дио планете"

Објављено: 20.03.2009. 20:53 Аутор: Насловна страна
У Министарству туризма и заштите животне средине презентирана је нова кампања о одрживом развоју под слоганом "Ова земља нам је дом - Црна Гора, мој дио планете", којом је најављена и прва велика акција у оквиру кампање.

Почетком 2007. године, Влада Црне Горе је донијела Националну стратегију одрживог развоја, која дефинише циљеве будућег развоја којим ће се постићи економски, социјални и еколошки одрживи развој на основу сопствених људских, економских и природних ресурса, са интеграционим процесима на путу ка ЕУ и чланством у Уједињеним нацијама као и другим организацијама.

Министарство туризма и заштите животне средине, уз претходно спроведен процес партиципације различитих заинтерсованих страна, припремило је комуникациону платформу за одрживи развој и у складу са тим, уважавајући потребе данашњих и будућих генерација покренуло нову кампању о одрживом развоју под слоганом Ова земља нам је дом - Црна Гора, мој дио планете.

Циљ кампање је да се, подсјећањем на то колико је природа била дарежљива према Црној Гори, инспиришу грађани да се према животној средини, почну односити као према сопственој кући. Прва акција биће спроведена током априла текуће године садњом 650.000 садница, чиме би симболично сваки становник Црне Горе посадио једну нову садницу.
Планирано је да припадници различитих циљних група, почев од ученика основних и средњих школа, припадника војске и полиције до спортиста, умјетникаи, представника дипломатског кора, невладиних организација и медија сваког викенда у априлу, у појединим градовима или регијама саде стабла.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?