Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење за јавност

Објављено: 22.04.2009. 00:06 Аутор: Насловна страна
У оквиру пројекта Европске Комисије ЕуропеАид/119860/Ц/СВ/Мулти Унапређење улоге националних НВО за заштиту животне средине Западног Балкана, у контексту проширења ЕУ, у Будви је као уводни догађај 15. Сајма екологије одржан Национални консултативни семинар.

Помоћник министра туризма и заштите животне средине Синиша Станковић имао је излагање на тему Национална политика у области заштите животне средине ради приступања ЕУ и сарадња са невладиним организацијама. Том приликом осврнуо се на главне приоритете политике заштите животне средине, истакавши да је циљ Црне Горе укључивање у евро-атланске интеграционе процесе, а предуслов за придруживање заједници европских земаља је транспозиција ЕУ одредаба, директива и других релевантних правних аката из области животне средине у национално законодавство и његово спровођење.

Господин Станковић је, такође, подсјетио да је у децембру 2008. године усвојена Национална политика животне средине, којом се обезбјеђује веза између постојећих стратегија и законодавства у области животне средине, и постепено хармонизовање са одговарајућим цјелинама Ацqуис Цоммунаутаире. Обавеза државе је да обезбиједи потребан ниво квалитета животне средине за грађане, те да допринесе рјешавању глобалних проблема испуњавањем својих обавеза које је преузела кроз ратификацију мултилатералних споразума у области животне средине. Тим документом, како је истакао, Црна Гора тежи да пружи јединствену платформу за учешће јавности и ојача спровођење закона у области животне средине, и тиме потпомогне европску агенду, како је то наведено у Националном програму за интеграцију у ЕУ (2008 2012. година).

Комплетно саопштење можете наћи на сајту Министарства туризма и заштите животне средине.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?