Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министарство унутрашњих послова и јавне управе издало стохиљадити биометријски пасош

Објављено: 07.05.2009. 19:14 Аутор: Насловна страна
Министарство унутрашњих послова и јавне управе данас је у Подручној јединици Управних унутрашњих послова у Подгорици издало стохиљадити биометријски пасош. С обзиром да издавање овако великог броја биометријских пасоша за годину дана представља значајан успјех за Министарство, тим поводом руководиоци Подручне јединице Подгорица носиоцу стохиљадитог пасоша, Жарку Драговићу из Подгорице, уручили су пригодан поклон.

Издавање биометријских докумената почело је 05. маја 2008. године, чиме је реализован један од најзначајнијих пројеката на којем је радило Министарство унутрашњих послова и јавне управе. Биометријска документа су у потпуности усклађена са европским стандардима и препорукама ИЦАО. У овом периоду Министарство је грађанима издало и 162.100 личних карата, 74.446 возачких дозвола, као и 195.845 саобраћајних дозвола, односно регистарских таблица које су такође усклађене са важећим међународним стандардима.

Поред чињенице да издавање нових личних докумената сврстава Црну Гору међу земље које имају најсавременија биометријска документа, то је посебно значајно и са аспекта визне либерализације, будући да је то један од битних услова који је је Црна Гора веома успјешно реализовала. Такође треба истаћи да су у претходних годину дана, колико траје издавање нових докумената, грађани показивали задовољство поступком издавања и радом службеника у подручним јединицама управних унутрашњих послова, што је такође значајан показатељ успјешности на пословима издавања нових личних докумената.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?