Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Презентација туристичке понуде Црне Горе у Скопљу

Објављено: 11.05.2009. 23:51 Аутор: Насловна страна
Министар туризма и заштите животне средине Предраг Ненезић, заједно са амбасадором Црне Горе у Републици Македонији Душком Лалићевићем и директором Националне туристичке организације Сашом Радовићем, презентирао је данас у Скопљу туристичку понуду Црне Горе за ову годину.

Истичући континуиран раст посјете туриста из Македоније у претходних неколико година, министар Ненезић је позвао грађане Македоније да посјете Црну Гору, представљајући нови квалитет и нову понуду Црне Горе прилагођену условима глобалне економске кризе. Министар је обавијестио бројне званице и представнике медија о скором успостављању авио линије између Скопља и Подгорице и Скопља и Тивта, што ће значајно допринијети бржем и лакшем доласку туриста из Македоније.

Амбасадор Лалићевић је истакао да су односи између Црне Горе и Републике Македоније веома добри, те указао на неопходност даљег унапређења економских веза и истакао задовољство интересовањем македонских грађана за Црну Гору као туристичку дестинацију.

Директор НТО Саша Радовић представио је диверсификовану туристичку понуду Црне Горе, могућности за комбиновани одмор на црногорском приморју, планинама и националним парковима, уз атрактиван календар манифестација који ће додатно привући туристе. Директор Радовић је представио и нови промотивни спот који се емитује на глобалним и електронским медијима у региону, као дио свеобухватне интензивне кампање која се од краја фебруара реализује у свим земљама региона. Од 2003. до 2009. број туриста из Македоније је шестоструко порастао. Прошле године македонски туристи су остварили 240.000 ноћења што се очекује и ове године.

Након презентације организован је коктел за све званице, са дегустацијом традиционалних црногорских пића као и националном кухињом, на којем је присуствовало око 200 званица, међу којима су били многобројни представници туристичких агенција и туристичке привреде и представници медија.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?