Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Шеста регионална конференција о грађанском образовању и образовању о људским правима у Југоисточној Европи у Бечићима

Објављено: 19.05.2009. 23:13 Аутор: Насловна страна
У Бечићима се до сриједе, 20. маја, одржава Шеста регионална конференција о грађанском образовању и образовању о људским правима у Југоисточној Европи, која је дио програма Савјета Европе ЕДЦ/ХРЕ (Едуцатион фор Демоцратиц Цитизенсхип анд Хуман Ригхтс Едуцатион). ЕДЦ/ХРЕ укључује образовање о људским правима, грађанко образовање, мировно образовање и интеркултурализам.

Главно обиљежје ЕДЦ програма је мултидимензионализам, што значи да је намијењен свим старосним групама, са посебним акцентом на образовање (наставници, ученици, родитељи, директори школа), политичаре и невладине организације.

Циљеви програма су јачање демократије кроз стварање трајне демократске културе, стварање осјећаја припадности и посвећености демократском друштву и подизање свијести о вриједностима који граде слободно, коректно и толерантније европско друштво.

Конференција у Бечићима бавиће се стандардима у обуци наставника на тему људских права и грађанског образовања, а учесници ће презентовати и стање о том питању у земљама из којих долазе. Такође, предвиђене су и радионице за учеснике, на тему увођења заједничких стандарда о обуци наставника на овом пољу, који би могли бити примјењиви у свим земљама Југоисточне Европе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?